Uchebka.com.ua
(067) 691-14-31 Пн—Пт 09:00—18:00
Кошик 0 0 грн.

Доставка по
Україні

Доступні
способи
оплати

Понад
20 000+
товарів

Код: 506251

Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях. Ігнатенко І. (Укр) Віхола (9786178257415) (506251)

320 грн.

Дівоча честь і розпусні вечорниці. Весілля й обряд «комори». Повсюдні заборони та сороміцькі пісні. Картина того, якими були інтимні стосунки українців, справляє двояке враження, якщо спиратися лише на народний фольклор. Як же все було насправді і як ми кохалися?

У своїй новій книжці етнологиня Ірина Ігнатенко розповідає історію інтимних стосунків в українських традиціях. Яких чоловіків і жінок українці вважали красивими та бажаними, як знайомилися й до яких засобів «зваблення» вдавалися? У що одягалися наші прапрабабусі та як календар релігійних свят впливав на розклад гігієнічних процедур і секс? Які обмеження на інтимні стосунки були навіть у шлюбі? Чому замовчували зради та як по розбитих горщиках визначали майбутню кількість дітей?

Від перших обіймів до першої шлюбної ночі, вагітності, пологів, хвороб і позашлюбних стосунків. Авторка описує тодішнє ставлення до власного тіла й тілесності, особливості весільних обрядів і контрацепції, пологи та заборони.

Ірина Ігнатенко — етнологиня, письменниця, подкастерка, видавчиня; кандидатка історичних наук, доцентка.

Авторка майже 100 наукових і науково-популярних праць, серед яких книжки: «Шлюбно-сімейні стосунки у традиційній культурі українців», «Жіноче тіло у традиційній культурі українців», «Чоловіче тіло у традиційній культурі українців: науково-популярне видання», «Етнологія для народу: звичаї, обряди, вірування, свята українців», «Народна медицина та магія українців», «Народна медицина українців Середнього Полісся: традиції та сучасність (на польових етнографічних матеріалах)». Ведуча й авторка подкасту «Як ми кохалися».

Жанр
Науково-популярна
Видавництво
Віхола
Тип товару
Книга
Кількість сторінок
256
Вага
0.262
Автор
Ігнатенко І.
Мова
Українська
Обкладинка
М'яка
Розмір упаковки
130х200х18 мм
ISBN
9786178257415
Стать дитини
Універсальний, Дівчинка, Хлопчик
Вік
дорослі
Рік видання
2023
Країна виробник
Україна
Матеріал
Папір
Loading...