Uchebka.com.ua
(067) 691-14-31 Пн—Пт 09:00—18:00
Кошик 0 0 грн.

Доставка по
Україні

Доступні
способи
оплати

Понад
20 000+
товарів

Код: 506220

Лінгвістика на карті світу. Гаджієв Р. Віхола (Укр) (9786177960774) (506220)

350 грн.

«Мови за свою багатовікову історію встигли стати свідками сили-силенної подій. Подій різних — достойних і не дуже, веселих і трагічних, глобальних і периферійних. Люди любили, ненавиділи, вбивали, народжували, змінювали світ і змінювалися самі, а мови все це обережно занотовували для нас. Отже, справедливо буде сказати, що лінгвістика в цій книжці лише тло, а ось фарбами є людські долі».

Мові байдуже хто ви: святий чи грішник, благодійник або ж вбивця. Якщо за життя вам вдалося зробити щось достатньо незвичне чи екстравагантне, мова з радістю покладе вас у шафку і дбайливо збереже для нащадків.

У книжці мовознавця Рустама Гаджієва ви знайдете лінгвістичні історії з усього світу — від Нікарагуа, де місцеві діти самі створили для себе жестову мову, й до Великої Британії з її Пороховою змовою, катами і започаткованими ними словами.

Чому сучасний ісландець запросто може прочитати древні тексти без допомоги, і чому у нас так не вийде? Як навахо шифрували послання американців під час Другої світової війни та чим така страшна валлійська (яка насправді не така вже й валлійська)?

Рустам розкаже не лише про усе це, а й про об’єднання та поширення німецької мови, пояснить, як мовне питання стало причиною зіткнення потягів у Бельгії, розтлумачить картину Брейгеля, на якій зашифровано понад сотню ідіом з нідерландського фольклору. Мовознавець познайомить вас із лінгвокриміналістами, говіркою британських геїв, горилою Коко та навіть китайськими ієрогліфами. І заодно розповість, як з мовознавчої точки зору пов’язані легендарна «паляниця» і сумнозвісний «поребрик».

Рустам Гаджієв — лінгвіст не лише за дипломом, а й за покликом душі. Упродовж свого кар’єрного шляху він працював над різними проєктами з обробки природної мови в банківській та IT галузях.

У вільний від задовбування друзів лінгвістичними фактами час полюбляє дивитися психологічні трилери, перечитувати Селінджера, слухати мелодійний шведський метал і вболівати за амстердамський Аякс. Ну і, звісно, мучити себе грою «LingYourLanguage», у якій треба вгадувати мови на слух.

Жанр
Особистий розвиток
Видавництво
Віхола
Тип товару
Книга
Кількість сторінок
384
Вага
0.382
Автор
Гаджієв Р.
Мова
Українська
Обкладинка
М'яка
Розмір упаковки
130x200x29 мм
ISBN
9786177960774
Стать дитини
Універсальний, Дівчинка, Хлопчик
Вік
дорослі
Рік видання
2022
Країна виробник
Україна
Матеріал
Папір
Loading...